Idei de amenajare a unei garsoniere: cum optimizezi spatiul

30/08/2022
de catre SUCIU MIHAELA
Idei de amenajare a unei garsoniere: cum optimizezi spatiul

Potrivite atat pentru cupluri cu copii, cat si pentru o singura persoana, garsonierele sunt unele dintre cele mai cautate spatii locative. Garsonierele ofera multiple avantaje, insa cele mai cunoscute dintre acestea sunt: curatarea facila a unui spatiu relativ mic, cheltuieli mici de intretinere si intimitatea unui spatiu cochet. In acelasi timp insa, problemele apar atunci cand vorbim despre amenajarea unei garsoniere, deoarece poate fi dificil sa gasesti cele mai bune solutii in acest sens.

Discutam asadar in acest material despre cateva idei de amenajare a unei garsoniere, astfel incat sa eficientizezi si organizezi cat mai bine spatiu disponibil. 

Amenajare camera garsoniera

Garsonierele, indiferent de gradul de confort si dimensiuni, au doar o camera locuibila. Cele mai multe dintre garsoniere au lungimea mai mare decat latimea, astfel ca spatiul disponibil este dreptunghiular.

Acest lucru eficientizeaza amenajarea, deoarece poti crea cu usurinta culoarul de trecere, in timp ce dispui la nivelul peretilor, pe lungime, elementele de mobilier. Pentru un efect vizual potrivit, mobilierul ar trebui sa aiba aceeasi inaltime, cu referire la dulapurile pentru haine. 

La nivelul patului, este recomandat sa optezi pentru canapele extensibile confortabile, pe care sa le poti strange atunci cand nu le folosesti. O solutie eficienta pentru amenajarea unui pat este folosirea paturilor rabatabile pe perete, care se pot ascunde cu usurinta chiar in elementele de mobilier. 

De asemenea, folosirea unui pat pliant poate fi o solutie perfecta pentru a le oferi oaspetilor un loc de dormit, deoarece acesta va putea fi montat si strans la loc cu usurinta.

 

Este recomandat sa nu aglomerezi foarte mult spatiul camerei, deoarece acesta va servi deopotriva somnului si odihnei, dar si muncii sau activitatilor scolare. Pentru a delimita un loc de munca sau un spatiu de lucru, foloseste un paravan si mobilier de birou potrivit. Pentru confort poti opta si pentru un scaun directorial, care sa iti sustina coloana in timpul activitatilor de birou.

Pentru un aspect cat mai frumos si organizat, poti opta pentru parchet, pe care este recomandat sa nu il acoperi cu covoare, tocmai pentru a creea impresia de spatiu. De asemenea, optează pentru  culori cat mai deschise ale mobilierului si peretilor, pentru ca garsoniera sa fie cat mai organizata si luminoasa. 

Amenajarea holului

In cazul in care garsoniera este decomandata, exista un hol de trecere spre celelalte camere (baie si bucatarie). Holul este zona de trecere cu cel mai mare flux de trafic, asadar aceasta va trebui amenajata intr-un mod cat mai organizat. Poti opta pentru mobilier pentru hol care sa aiba si pantofar, dar si cuier, pentru a eficientiza astfel spatiul. 

Holul este in general si zona in care este dispusa debaraua, iar acest spatiu merita exploatat pe deplin. Poti alege avantajul unei camari, pentru mai mult spatiu de depozitare (ideal daca ai copii) sau poti discuta cu un designer de interior care sa te ajute sa gasesti cea mai buna solutie de amenajare. In general peretii interiori ai spatiilor vestibulare sunt de compartimentare, iar nefiind pereti portanti (de rezistenta), ei pot fi anulati. 

Prin anularea acestora poti obtine si mai mult spatiu, pe care il poti folosi pentru a crea spatii in care sa iti poti desfasura activitatea. Poti monta o canapea extensibila sau o masa cu scaune, creand astfel un spatiu util in plus in garsoniera ta. 

Amenajarea bucatariei unei garsoniere

Bucataria garsonierelor este in general de mici dimensiuni, iar dispunerea influenteaza destul de mult amenajarea. Indiferent de caracteristicile structurale, poti opta pentru mobilier de bucatarie special, care sa puna cat mai bine in valoare spatiul.

Pentru a eficientiza spatiul poti opta pentru un blat de lucru separat de masa de servire sau poti chiar sa creezi o bucatarie open space, daca nu obisnuiesti sa gatesti prea des.

Bucataria este cel mai utilizat spatiu de obicei, asa ca ar trebui sa iei toate masurile prin care sa iti asiguri un spatiu cu adevarat eficient si primitor. Foloseste organizatoare de bucatarie, pentru a beneficia de mai mult loc si alege mobilier util, care sa iti permita incorporarea electrocasnicelor. 

Amenajarea baii unei garsoniere 

Dintre toate camerele, baile sunt cele mai mici in cazul garsonierelor. In functie de gradul de confort si suprafata, garsoniera poate oferi diferite tipuri de bai. Daca te numeri printre persoanele care beneficiaza de o baie relativ mare, care permite instalarea unei cabine de dus sau a unei cazi, atunci ar trebui sa cauti modelele care te pot ajuta sa te bucuri de mai mult spatiu.

De asemenea, nu uita ca vei avea nevoie de mobilier de baie potrivit, care iti va permite sa te bucuri de o organizare mai buna a produselor de baie, cum ar fi prosoapele sau obiectele cosmetice. 

Amenajarea balconului

Garsonierele au in general si o unitate de balcon, pe care il vei putea amenaja fie ca partea unei camere, fie ca zona de sine statatoare. Vei putea chiar si sa iti amenajezi in balcon un mic spatiul verde sau o oaza de relaxare.

Amenajarea unei garsoniere trebuie sa tina seama de stilul dorit, dar si de suprafata pe care o ofera spatiul. Alege intotdeauna idei de amenajare moderne si elementele potrivite pentru decor, pentru a transforma chiar si o simpla garsoniera in casa visurilor tare. 

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un review

Postări recente