Amenajarea unui hol mic: Idei si sfaturi de achizitie a mobilierului

21/06/2022
de catre SUCIU MIHAELA
Amenajarea unui hol mic: Idei si sfaturi de achizitie a mobilierului

Ai în plan amenajarea holului? Deși pare simplu, lucrurile se complică atunci când vorbim despre un hol de dimensiuni mici. Motivul? Holul de la intrare trebuie să fie amenajat corect, în funcție de stilul locuinței, să fie primitor și mai ales aerisit.

Totuși, nu te îngrijora. Deși nu este întotdeauna ușor să transformi un hol mic într-un spațiu plăcut și organizat, există câteva trucuri de care poți ține cont în alegerea mobilierului. Pentru că holul este prima încăpere prin care intri în casă, trebuie să fie cât mai interesant și util, atât pentru tine, cât și pentru cei care-ți calcă pragul.

Descoperă sfaturi și idei utile de achiziție a mobilierului pentru hol, din rândurile de mai jos.

Optează pentru mobilier și zugrăveală în nuanțe deschise

Ai putea spune că nuanțele nu contează când vine vorba despre obiectele de mobilier pentru hol. Chiar dacă poți alege mobilierul în nuanța care-ți place, în cazul unui hol mic, zugrăveala și obiectele din jur trebuie să ofere senzația unei încăperi mai spațioase.

În consecință, ar fi bine să folosești tonuri mai deschise pentru articolele de mobilier de pe hol. Te poți îndrepta către nuanțele de nude, bleu, bej, alb sau gri, care se potrivesc în orice hol de dimensiuni reduse.

Este recomandat să eviți obiectele de mobilier în nuanțe de negru, verde închis sau albastru, care pot să ofere un aer neprietenos holului. În ceea ce privește zugrăveala, dacă nu-ți plac nuanțele clasice de alb, bej sau gri, îndreaptă-ți atenția spre tapetul inspirat din natură, care nu încarcă vizual încăperea.

Investește într-un pantofar

Primul obiect de mobilier care nu trebuie să lipsească din hol este pantofarul. Din fericire, poți include pantofare și în holuri mici, astfel încât să nu te încurce sau să aglomereze inutil spațiul.

Pantofarul este util pentru a depozita încălțările pe care le porți zi de zi și te ajută să ții fiecare accesoriu la locul său. Măsoară holul de la intrare și verifică spațiul de care dispui, după care alege pantofarul în funcție de dimensiune sau de numărul de compartimente necesare.

De exemplu, cu un pantofar înalt pentru hol, cu mai multe rafturi pe verticală, poți să profiți de spațiul disponibil de pe un perete.

Alege un cuier potrivit pentru hol

Pe lângă pantofar, într-un hol mic își găsește locul și un cuier, în variantele ideale pentru spațiul de care dispui. Poți să alegi cuiere fixe sau mobile, din lemn sau oțel, în funcție de ceea ce cauți.

Pentru că holul este un spațiu destul de strâmt, îți trebuie un obiect de mobilier care își dovedește utilitatea atunci când depozitezi geci, șepci sau alte accesorii. În hol, poți să amplasezi un cuier vertical și mobil sau un model amplasat pe perete, ideale pentru încăperi mici sau înguste.

Ține cont de designul holului și optează pentru cuiere simple, cu aspect vintage, clasic sau modern, în nuanțe precum alb, nude sau negru.

Optează pentru băncuțe sau lăzi de depozitare

Ai nevoie de o soluție practică pentru tine sau oaspeții care se încalță și se descalță? Poți să investești în băncuțe pentru intrare, care pot fi folosite și ca spații de depozitare pentru diferite obiecte.

Ține cont de spațiul din hol și cumpără o băncuță pe care să o așezi la intrarea în locuință, dar asigură-te că se potrivește cu dimensiunile încăperii. Poate fi utilă și o comodă cu mai multe sertare, care înlocuiește dressingul prea mare pentru un hol de dimensiuni mici.

Folosește etajere sau polițe

Nu în ultimul rând, un hol mic va fi complimentat de etajere sau polițe. Aceste obiecte își dovedesc utilitatea și aduc un plus de stil în amenajarea unei încăperi atât de importante, precum holul.

La ce poți folosi polițele și etajerele? Îți permit să depozitezi și să ții la vedere accesorii dragi precum tablourile, plantele, fotografiile și alte obiecte interesante, care înfrumusețează decorul din hol.

Orice ai alege, nu uita că holul este un spațiu care nu necesită o amenajare complexă, mai ales când nu ai spațiu suficient. Ține cont de recomandările noastre și creează un spațiu confortabil și primitor, care îți încântă oaspeții.

Dacă vrei să amenajezi un hol mic, verifică produsele Unic Spot, mai ales dacă ești în căutare de cuiere, pantofare sau băncuțe de depozitare. Aici găsești numeroase modele de produse pentru casă, cu ajutorul cărora poți să faci o schimbare totală a holului, la prețuri accesibile. 

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un review

Postări recente