Bucătării cu bar: Inspiră-te din idei și descoperă accesorii indispensabile pentru un design original

21/06/2024
de catre SUCIU MIHAELA
Bucătării cu bar: Inspiră-te din idei și descoperă accesorii indispensabile pentru un design original

Plănuiești să remodelezi sau să creezi o bucătărie cu bar de la zero? Descoperă idei și soluții de design inspirate din tendințele actuale, precum și elementele și accesoriile esențiale de care ai nevoie pentru a personaliza și a îmbunătăți zona de bar de acasă. Vom examina îndeaproape diverse materiale recomandate pentru mobilier și cum să planifici strategic spațiul pentru a maximiza funcționalitatea. Fii gata să îți transformi bucătăria într-un spațiu unic și original! 

Cuprins: 

 • Tendințe actuale în designul bucătăriilor cu bar  
 • Idei de inspirație pentru designul unei bucătării cu bar de acasă 
 • Accesorii indispensabile pentru un design original al bucătăriei cu bar 
 • Materiale recomandate pentru mobilierul din bucătăria cu bar 

Tendințe actuale în designul bucătăriilor cu bar 

De la stiluri moderne și minimaliste, la cele mai tradiționale sau rustice, posibilitățile de amenajare a unui bar acasă sunt practic infinite. Poți adapta zona de bar de acasă în funcție de gusturile și stilul tău de viață, dar ai în vedere că fiecare detaliu contează, de la alegerea unor culori îndrăznețe pentru mobilier și a unor scaune de bar unice, la adăugarea elemente personalizate sau de artă pe pereți. 

 • dacă preferi un stil modern, poți opta pentru culorile moderne de alb, gri sau negru, cu accente de culori vibrante. Mobilierul de bucătărie cu bar este în acest caz unul simplu și funcțional, cu linii curate, iar ca materiale utilizate poți folosi sticlă, oțel inoxidabil și marmură;
 • amenajarea de tip industrial este, la rândul ei, un stil de design des utilizat pentru zona de bar de  acasă. În acest caz, paleta de culori predominantă este în tonuri de gri, negru și cărămiziu, multe dintre suprafețe sunt neacoperite sau expuse - de pildă țevile sau un perete netencuit, iar ca materiale poți folosi unele brute, de tip oțel cromat sau lemn natur; 
 • un stil contemporan se axează pe un mix de culori calde și neutre, precum alb sau bej pentru mobilier și pereți, combinat cu accente de culoare de tip roșu sau oranj pentru masa și scaunele de bar și materiale moderne de tip sticlă sau chiar plastic transparent, pentru o notă originală; 
 • dacă un stil rustic este mai pe gustul tău, folosește tonuri naturale precum maro sau verde, mobilier din lemn masiv și accesorii vintage; aici poți vedea mai multe idei pentru alegerea schemelor de culori potrivite în bucătărie, pentru a crea un spațiu unic și plin de personalitate la tine acasă. 


Idei de inspirație pentru designul unei bucătării cu bar de acasă 

 • amplasează zona de bar pentru funcționalitate maximă 

Planificarea spațiului într-o bucătărie cu bar necesită un echilibru între funcționalitate și estetică. Este important să amplasezi mobila de bar astfel încât să permită o circulație ușoară și să eviți aglomerarea. Poziția barului, a scaunelor, a frigiderului, a aragazului și a chiuvetei pot varia în funcție de dimensiunea și forma bucătăriei, dar ai în vedere și așa-numitul „triunghi de lucru”. Această metodă de organizare are în vedere minimizarea distanței dintre cele trei zone esențiale - blat, chiuvetă, aragaz - pentru un flux de lucru mai eficient. 

 • ai în vedere proporțiile mobilierului pentru echilibru 

Într-o amenajare interioară a unei bucătării cu bar, alegerea unui mobilier care se potrivește proporțiilor bucătăriei poate ajuta la crearea impresiei de spațiu mai mare. Ai în vedere faptul că barul nu trebuie să fie un element străin, ci trebuie să se integreze armonios în designul general al bucătăriei. Poți realiza acest lucru prin alegerea aceluiași stil și material pentru bar și restul mobilierului, sau prin folosirea unor culori și texturi pentru parchet și pardoseală care să se potrivească restului elementelor. 

 • folosește elemente decorative cu rol funcțional 

Sertarele sau rafturile pentru depozitare cu care este prevăzut pot spori utilitatea zonei și pot adăuga un accent de design interesant în bucătăria cu bar. În plus față de funcția lor de bază, ca spațiu de depozitare, poți folosi rafturile pentru a expune diverse piese. Rafturile deschise sunt potrivite pentru a etala obiecte decorative, sticle de vin sau băuturi spirtoase - iar astfel vei obține o zonă de bar autentică, iar cele închise, pentru a ascunde obiectele de uz zilnic. 

Pentru a spori funcționalitatea, poți să amplasezi barul în apropierea zonei de gătit, iar astfel îl poți folosi ca spațiu suplimentar pentru pregătirea mâncării. Un panou riflat elegant, din lemn de nuc sau de tec, este o alegere modernă și inspirată dacă vrei să existe o zonă de bar separată!  

Accesorii indispensabile pentru un design original al bucătăriei cu bar 

Într-o bucătărie cu bar, unul dintre cele mai importante elemente sunt scaunele de bar. Acestea pot adăuga un strop de stil și personalitate, transformând spațiul într-unul unic. Fie că optezi pentru un model modern sau retro, scaunele de bucătărie pot deveni un punct focal în amenajare! Este esențial să alegi scaune confortabile, care să fie în armonie cu înălțimea barului și cu stilul general al bucătăriei. Nu uita faptul că anumite tonuri atent alese, precum verde, turcoaz sau chiar negru pot aduce un pop de culoare și pot face ca totul să arate mult mai atractiv din punct de vedere vizual! 

Iluminatul este un alt aspect crucial în crearea atmosferei potrivite. Poți opta pentru spoturi de lumină montate pe tavan, pentru a ilumina întregul spațiu, sau pentru lămpi suspendate deasupra barului, pentru a crea un efect dramatic. În plus, lumini cu intensitate reglabilă te pot ajuta să ajustezi atmosfera în funcție de nevoi. 

Accesoriile decorative pot adăuga o notă de originalitate într-o bucătărie cu bar. Acestea pot include sticle de băuturi preferate, tablouri sau fotografii, obiecte decorative pe rafturi sau pe blatul barului, sau chiar un covor cu un design interesant, care să contrasteze sau să completeze culorile predominante în bucătărie. 

Materiale recomandate pentru mobilierul din bucătăria cu bar 

Atunci când vine vorba despre designul unei bucătării cu bar, alegerea materialului pentru mobilier este o decizie importantă ce poate influența aspectul final al spațiului. Există o gamă largă din care poți alege, în funcție de stilul de amenajare ales, materialele pentru masa și scaunele de bar: lemnul, metalul, sticla, marmura, granitul, cuarțul. 

De exemplu, metalul și sticla sunt materiale preferate în designul modern al bucătăriilor. Ambele materiale sunt durabile, ușor de întreținut și aduc un aspect modern și minimalist. Marmura, granitul și cuarțul sunt alegeri potrivite pentru blaturile de bar într-o bucătărie modernă, datorită durabilității și esteticii lor rafinate. 

Fie că te orientezi către un design modern, industrial, clasic sau contemporan, opțiunile sunt nelimitate. Materialele de calitate, mobilierul și accesoriile adecvate pentru mobilierul și scaunele de bar pot transforma orice bucătărie într-un spațiu plin de personalitate! 

 

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un review

Postări recente