Cum să alegi biroul potrivit pentru spațiul de lucru

05/12/2022
de catre Admin Admin
Cum să alegi biroul potrivit pentru spațiul de lucru

Îți dorești un mediu de muncă ergonomic și confortabil, care să-ți permită să fii productiv, indiferent dacă te afli acasă ori la sediul companiei? Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere pentru amenajarea locului în care-ți vei desfășura activitatea este biroul.

Deși mulți ar putea considera această piesă de mobilier doar un suport util pentru calculator și documente, în fapt, masa de birou joacă un rol esențial în ceea ce privește operativitatea, randamentul și eficiența unei persoane. Iar cum o astfel de piesă chiar poate face diferența între o zi prolifică și una dezorganizată este foarte important să știi cum să alegi biroul potrivit pentru spațiul de lucru:

Analizează încăperea cu multă atenție

Ca să te poți bucura din plin de confort și o atmosferă optimă atunci când lucrezi, înainte să alegi mobilierul pentru birou este necesar să planifici spațiul. Mai exact, ia în considerare dimensiunile încăperii și gândește-te unde vei poziționa masa având în vedere locația ușilor, a ferestrelor și punctelor de alimentare cu energie electrică. În acest fel vei putea pentru configurația potrivită în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Stabilește cât de mare trebuie să fie biroul

Piesa de mobilier pe care intenționezi să o achiziționezi trebuie să-ți faciliteze munca, așa că ia în calcul mărimea produsului. Care este înălțimea recomandată pentru un birou? Ideal ar fi ca înălțimea mesei să fie cuprinsă între 73-76 de cm, iar spațiul de sub blat să rămână întotdeauna liber. 

Poziția corectă la birou presupune ca picioarele trebuie să atingă podeaua formând un unghi de 45 de grade, înălțimea mesei să ajungă până la nivelul coatelor tale, iar antebrațele să fie complet sprijinite pe birou. De asemenea, pentru a sta comod, chiar dacă folosești unul dintre cele mai bune scaune de birou acesta trebuie să poată intra sub blat cu tot cu brațe.

În ceea ce privește lățimea biroului, de preferat ar fi ca distanța dintre ecranul computerului și ochii tăi să măsoare 45-60 de cm. Totuși, articolul trebuie să poată susține fără efort toate obiectele de care ai nevoie pentru lucru. De cealaltă parte, lungimea biroului ține de preferințele utilizatorului, însă un minim de 130 de cm ar fi suficient.

Ai în vedere natura activității tale

Un birou potrivit pentru spațiul de lucru trebuie să fie perfect pentru activitatea și rutina ta zilnică. Dimensiunea și forma blatului se alege ținând cont de mărimea camerei, dar și în funcție de profesie și resursele fizice pe care trebuie să le ai mereu la îndemână. Prin urmare, un birou pentru calculator ți se va potrivi mănușă dacă activitatea este strâns legată de un asemenea echipament. În schimb, atunci când lucrezi cu multe documente îți poate fi util un birou în formă de L, mai ales dacă spațiul este restrâns și vrei să-l amplasezi pe un colț al camerei.

În cazul în care munca ta presupune o combinare a sarcinilor efectuate la calculator și a task-urilor ce implică tot felul de acte și hârtii, atunci o variantă bună ar fi o masă în formă de L sau U. Bineînțeles, trebuie să ai loc pentru un mobilier generos, dacă nu ai și varianta de a integra în decor un birou reglabil sau poate chiar rabatabil dacă vrei să economisești spațiu.

Ia în considerare spațiile de depozitare

Pe piață vei găsi o gamă variată de birouri, unele simple, asemănătoare cu o masă, altele dotate cu rafturi, dulapuri sau sertare. Alegerea pe care o faci trebuie să se bazeze pe dimensiunea spațiului de lucru și nevoile tale. Astfel, poți opta pentru un birou doar cu rafturi și polițe ori unul cu sertar și dulap, ca să ai unde să-ți depozitezi toate accesoriile.

Alege biroul în funcție de designul interior

Nu face cumpărături într-un mod haotic, ci selectează doar articole de mobilier adaptate stilului de design al spațiului de lucru. De exemplu, într-un decor minimalist se va potrivi un birou alb, cu picioare subțiri și fără niciun fel de ornament. În schimb, încăperile mari, amenajate clasic, au nevoie de un birou de colț cu rafturi impunător și impresionant ca aspect.

Dacă lucrezi doar la un laptop și vrei să aduci valoare estetică sau decorativă spațiului, atunci o alegere excelentă ar fi un produs cu blat din sticlă cu model harta lumii ori alt design unic, potrivit pentru mai multe stiluri de decor.

Ai grijă la calitatea materialelor

Trebuie să știi că funcționalitatea biroului, precum și aspectul său, sunt influențate de calitatea materialelor din care este confecționat. Se pot realiza piese cu cadre metalice și blaturi din sticlă, pal sau lemn, dar și birouri fabricate în totalitate dintr-un singur produs. Articolele din pal sunt foarte populare, accesibile la preț și extrem de arătoase, doar că nu rezistă ani la rând dacă nu sunt întreținute în mod corespunzător.


Birourile din lemn, foarte rezistente și elegante, reprezintă o bună alegere pentru persoanele care își doresc un produs pe care să nu-l schimbe prea curând. Printre tipurile de lemn cel mai des întâlnite pentru crearea birourilor se numără cel de stejar, fag ori cireș. Articolele din MDF sunt asemănătoare pieselor din lemn, însă au un preț mai scăzut, sticla se pretează mediilor elegante, iar metalul reprezintă cea mai durabilă opțiune, deși nu are un aspect profesional.

 

Gama de articole este deosebit de mare și diversificată, dar ai grijă să eviți capcana celui mai mic preț sau pe cea a ofertelor imbatabile. Calitatea trebuie să fie una dintre prioritățile tale atunci când alegi un birou dacă vrei să lucrezi comod și eficient. Iar cum și pentru noi contează enorm acest aspect, te asigurăm că acordăm o atenție deosebită produselor noastre și te așteptăm pe unicspot.ro ca să te convingi de asta!

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un review

Postări recente