Idei de amenajare a baii: cum alegi cele mai bune produse

05/01/2023
de catre Admin Admin
Idei de amenajare a baii: cum alegi cele mai bune produse

Modernitatea, inovațiile și ideile ingenioase din sfera amenajărilor interioare sunt din ce în ce mai provocatoare, acestea îndemnându-te să pui confortul tău pe primul plan. Baia, una dintre încăperile din locuință a cărei scop este atât pentru igienă, cât și pentru relaxare, poate fi transformată într-un mic sanctuar al răsfățului tău personal. 

Pentru a obține acest lucru, va fi nevoie să aloci o grijă deosebită produselor pe care le vei folosi. Materialele din care acestea sunt realizate, forma și dimensiunea pe care o au, dar și paleta cromatică pentru care vei opta trebuie să se îmbine armonios în suprafața de care dispui. 

Obiectele sanitare 

Atunci când vine vorba despre obiectele sanitare care se vor afla în baia ta este recomandat să optezi pentru produse de calitate, chiar dacă pot fi mai costisitoare. Motivul este unul simplu - pe lângă aspectul elegant pe care îl vor oferi, acestea vor fi mult mai rezistente în timp, iar investiția ta se va amortiza rapid, deoarece nu va fi nevoie să le repari sau înlocuiești frecvent. 

Vasul de wc, lavoarul și cada ori cabina de duș pot fi realizate din diverse materiale, ele fiind, de asemenea, disponibile în mai multe forme și dimensiuni. În funcție de stilul pentru care ai optat, vei găsi produse ceramice, din marmură sau granit, dar și obiecte sanitare din fontă, plastic sau chiar lemn. 

Piesele de mobilier 

În ceea ce privește dulapurile, rafturile și stativele care se vor afla în baie, experții în amenajări interioare sfătuiesc să alegi inteligent, în funcție de nevoile pe care le ai. Folosește cât mai puține piese de mobilier și încearcă să te limitezi la strictul necesar, pentru a nu aglomera încăperea. Ca să nu ai probleme cu depozitarea, achiziționează produse modulare sau ușor de încorporat. 

Spre exemplu, poți alege o chiuvetă cu mască în interiorul căreia poți pune atât produse de igienă personală, cât și prosoape, papuci de casă ori chimicale pentru curățarea băii. De asemenea, o idee care poate contribui la eficientizarea spațiului sunt dulapurile pentru mașina de spălat. Acestea o pot acoperi integral, pentru a oferi un aspect unitar și ordonat încăperii sau parțial, caz în care vei folosi doar rafturile din interiorul său. 

Accesoriile pentru baie 

Pentru a completa amenajarea băii tale ai nevoie de integrarea accesoriilor potrivite atât pentru igiena personală, cât și pentru confort și crearea unei atmosfere relaxante. Optează să folosești prosoape dim bumbac sau microfibră, acestea fiind ideale pentru absorbția eficientă a apei și folosește covorașe, papuci de interior și un halat de baie. Completează totul cu lumânări sau bețișoare parfumate pe care să le aprinzi atunci când te speli, indiferent că alegi un duș rapid sau o cadă cu spumă. 

Accesorii pentru baie sunt, deopotrivă, oglinda, diverse polițe și suporturi pentru prosoape, dar și coșul pentru rufele murdare. În funcție de stilul ales pentru amenajarea încăperii poți achiziționa seturi asortate sau poți încerca ceva inedit - obiecte funky, cu influențe industriale, rame extravagante sau din materiale sustenabile, reciclate. 

Sursa: Shutterstock

Prima impresie din încăpere

Finisajele 

Deloc de neglijat în amenajarea băii sunt finisajele din încăpere. Din această categorie fac parte gresia și faianța, tapetul, prizele și întrerupătoarele, dar și alte produse de acest tip. Este important să te orientezi către produse rezistente și cu caracteristici speciale. Spre exemplu, poți alege o podea antiderapantă, care va diminua considerabil riscul accidentelor. Pentru o notă estetică, peretele căzii sau al lavoarului poate fi îmbrăcat cu panouri 3D cu aspect de lemn sau cărămidă. 

Iluminarea

În ceea ce privește lumina, te poți juca cu diverse spoturi, lampadare de podea sau lustre. O variantă modernă o reprezintă și benzile LED poziționate de-a lungul unui perete, dulap sau chiar al cabinei de duș. Ține cont să folosești mai multe surse de iluminare în funcție de preferințe - lumina mai puternică în fața oglinzii sau în colțuri, pentru a crea senzația de spațiu mărit sau difuză, pentru momentele în care vrei să te relaxezi făcând o baie lungă. 

Paleta cromatică

Dacă îți dorești o baie care să pară cât mai spațioasă, este recomandat să folosești vopsea în nuanțe deschise precum alb, bej, gri sau galben pastel. Poți crea contraste cu o ramă viu colorată în jurul oglinzii sau cu feronerie neagră la piesele de mobilier. Pentru un decor care te duce cu gândul la natură, alege să îmbini nuanțe de verde cu obiecte din lemn de culoare maro sau arămie. 

Amenajarea băii presupune atât investiții financiare, cât și de timp. Dacă îți dorești un rezultat care să te relaxeze de fiecare dată când intri în încăpere trebuie să acorzi o atenție deosebită produselor pe care le folosești. Optează pentru calitate în detrimentul cantității și încearcă să achiziționezi doar produsele de care ai cu adevărat nevoie, pentru a nu încărca vizual camera. 

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un review

Postări recente