Idei de amenajări interioare pentru case la țară

17/11/2021
de catre SUCIU MIHAELA
Idei de amenajări interioare pentru case la țară

De ani buni, există o tendință a tot mai multor locuitori din zonele urbane de a migra către rural, din cauză că orașele au devenit supraaglomerate, iar de aici rezultă o serie de inconveniente. Astfel, dacă nu se mută definitiv la țară, orășenii de care am amintit își doresc măcar un refugiu temporar aici, pentru a evada în weekend sau în vacanțe de tumultul urban.

Odată ce ai făcut rost de o casă la țară, trebuie să te decizi cum o amenajezi, iar în acest caz te poți confrunta cu o dilemă datorată mai multor idei sau, din contră, cu o acută lipsă de inspirație.

Noi încercăm să te ajutăm, descriindu-ți câteva stiluri de amenajări interioare potrivite pentru o casă la țară.

 

Amenajarea casei în stil rustic

Când e vorba de amenajarea unei case la țară, stilul rustic e primul care îți vine în minte, pentru că așa cum veșnicia s-a născut la sat, și acest stil își are sorgintea tot în mediul rural.

Stilul rustic pune accent pe simplitate și pe materialele naturale, cele mai des folosite fiind lemnul și piatra. În acest caz, sunt recomandate piese de mobilier din lemn masiv, cu forme voluminoase, dar un design simplu, cu cât mai puține ornamente. De mare efect sunt elementele de mobilier sculptate, cu motive tradiționale și un iz arhaic.

Bucătăria are un rol important într-o casă de la țară, fiind folosită în mod tradițional atât ca spațiu pentru prepararea mâncării, cât și pentru servirea mesei. Tradiția trebuie respectată mai ales în cazul unei locuințe în stil rustic, așa că atmosfera din bucătărie trebuie să fie una veselă și primitoare.

Elementul principal al mobilierului de bucătărie este reprezentat de masa și scaunele din lemn, care se amplasează de obicei în mijlocul încăperii, dacă spațiul o permite.

Ștergarele, vasele din lut și tacâmurile din lemn pot fi folosite atât în scop practic, cât și ca elemente decorative iar de pe pervazurile ferestrelor nu trebuie să lipsească florile viu colorate.  

În ceea ce privește celelalte încăperi, culorile predominante trebuie să fie cele din natură, în tonuri calde, alternând cu nuanțe închise.

 

Amenajarea casei în stil vintage

Dacă stilul rustic nu este tocmai pe placul tău, poți opta pentru cel vintage care este la fel de potrivit pentru o casă la țară, mai ales dacă aceasta este mai veche. Stilul vintage readuce la viață și pune în valoare tot ceea ce este vechi, însă aceasta nu înseamnă că amenajarea interioară trebuie să se bazeze doar pe lucruri vechi.

Spre exemplu, poți să apelezi la piese noi de mobilier pentru living și dining dar cu un design vintage similar cu al obiectelor de mobilier din prima jumătate a secolului trecut.

Stilul de amenajare vintage poate avea două accente: unul în care predomină nuanțele deschise și detaliile mai delicate și un altul caracterizat de sobrietate, cu elemente masive de mobilier și culori în nuanțe pământii.

În primul caz vorbim de un stil vintage franțuzesc, în timp ce sobrietatea este caracteristică stilului vintage britanic.

Mobilierul pentru dormitor dar și pentru restul casei poate fi nou sau recondiționat, dar important este să poarte patina timpului. Și în acest caz, cele mai potrivite sunt piesele de mobilier voluminoase, din lemn masiv, cu inserții metalice și elemente sculptate.

 

Amenajarea casei în stil modern

Dacă ți-ai construit de la zero casa de la țară și vrei ca aceasta să fie amenajată în ton cu vremurile, atunci ai putea să te orientezi către stilul modern. Acesta împrumută o caracteristică a stilului minimalist constând în faptul că se bazează în principal pe elemente care au o utilitate.

Designul acestora este simplu, dar bine conturat prin linii drepte și forme clar definite. Spre exemplu, scaunele, taburetele sau divanele în stil modern sunt lipsite de elemente decorative, ieșind în evidență doar datorită formei suple și simple în același timp, cu picioare expuse și un design ergonomic.

Un interior amenajat în stil modern trebuie să aibă un aspect aerisit, lăsând suficient spațiu de mișcare. Dacă încăperile nu sunt foarte spațioase, o soluție eficientă constă în folosirea de piese de mobilier multifuncționale, cum ar fi o canapea extensibilă, sau o măsuță de cafea pentru living cu spații pentru depozitare.

 

Amenajarea casei în stil eclectic

Dacă ți-e greu să te decizi asupra unui stil anume, aceasta ar fi o opțiune potrivită, dat fiind faptul că îmbină elemente specifice ale mai multor stiluri.

În acest caz, pereții și pardoseala trebuie să aibă nuanțe neutre, întrucât acestea alcătuiesc un cadru perfect pentru combinații între elemente aparținând unor stiluri diferite. De asemenea, și combinațiile cromatice se potrivesc cel mai bine pe un fond neutru, acestea constituind totodată un detaliu caracteristic stilului eclectic.

Secretul acestui stil stă în alegerea elementelor potrivite, care să se îmbine în mod armonios și să nu aglomereze spațiul  din interiorul locuinței și nici să nu îl facă să semene cu un bâlci în care se găsesc de toate.

 

Acestea au fost sugestiile noastre în ceea ce privește amenajarea interioară a unei case de la țară, iar pe lângă idei, îți venim în ajutor și cu o gamă variată de obiecte de mobilier și produse pentru casă și grădină, pe care le poți comanda de pe Unicspot.ro.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un review

Postări recente